9 Mart 2013 Cumartesi

Esselamun Alyküm ve Rahmetullah

Maide Suresi 51:
"Ey iman edenler yahudileri ve hıristiyanları (İdarecileri) dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudur (idarecisidir). Sizden kim onları dost edinirse muhakkak o onlardandır. Allah zalim toplumlara yol göstermez."

Sevgili dostlar;
Bu ayetin bugün indiğini kabul edersek muhatapları acaba bizler mi oluruz, yoksa bizleri yöneten yöneticiler mi olur? Bunu çok kez sorguladım hayatımda. Bugünkü bazı söylemlere göre bu ayetin şimdiki siyasi iktidarları bağlamayacağı dile getiriliyor. Şayet böyle ise buna bir delil getirilebilir mi?
Şahsi fikrim, bu ayetin bugünkü iktidarları da kapsadığı yönündedir. Yahudileri ve hristiyanları dost edinmek, onlarla ticari çıkar alışverişinde bulunmak, onların ekonomisine katkı sağlamak, onların silah ekonomilerini güçlendirmek İslam düşmanlığına destek olmaktır.
Bu konuyu tefekkür dünyanıza gönderiyorum, bu konudaki düşüncelerimin ayrıntılarını da sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

1 yorum:

  1. İktidarları muktedir oldukları toplumun yapısına göre değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Allah'ın emir ve buyruklarına göre yaşama gayretinde olan bir topluma iktidar olmuş bir yapıyla karşı karşıya olsak olabilir. Ancak hayatımızın kurumlarını ve işleyişini İslam'a göre ayarlamayan bu yönde tercih ve irade göstermeyen bir toplum için nasıl olacak da iktidarı ayetlere göre amel edecek? Bu İslam cemaatlerini ve toplumlarını ilgilendiren bir meseledir diye düşünüyorum. Trükiye Cumhuriyeti toplumu tercihlerini 'Batı'dan yana kullandıklarını müşahade etmiyor muyuz?

    YanıtlaSil